Viken fylkeskommune går inn for korridor F for ny E16

Fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune, Olav Skinnes.

Fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune, Olav Skinnes.

Det brygger opp til ytterligere kamp rundt E16. 

Nå kaster fylkesrådet i Viken fylkeskommune kortene og konkluderer med at beste løsning er ny vei langs dagens E16 mellom Slomarka og Nybakk.

-Samtidig er Nye Veier klokkeklare på at de kun vurderer samfunnsnytten når de prioriterer blant sine prosjekter. Les også: Velger man «feil» kan E16 bli nedprioritert og utsatt

Viken fylkeskommune går inn for at nye E16 skal bugges der veien i dag går.

Vi må utnytte ressursene på en bedre måte, gjennom å jobbe videre med veialternativer som skåner dyrket mark, naturverdier og kulturarv, ved fortsatt bruk av velfungerende nye veianlegg, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna i Viken fylkeskommune i en pressemelding fredag.

Derfor konkluderer de også med at Korridor F, som altså innebærer å bygge ferdig den om lag tre mil lange veien mellom Nybakk i Ullensaker og Slobrua i Sør-Odal, er den beste.
– Fylkesrådslederen forventer derfor at Korridor F-alternativet på nordsiden av Glomma, tas med videre i planlegging og blir utredet som et reelt alternativ for den eldste delen av E16 mellom Nybakk og Slomarka, heter det i pressemeldingen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*