Vindmøllepark på Galterud

Galterud grenderåd ble i oktober kjent med at det kunne være aktører som kunne tenke seg å etablere vindmølleparker i Sør-Odal og Glåmdalsområdet.

Vi har siden dette fulgt opp saken, og i desember ble vi kjent med at Østnorsk vind a/s var en aktør som arbeidet med planer for vindmølleparker i Galterud området.

Vi har vært i kontakt med Østnorsk vind a/s, og vi har fått noen opplysninger om deres planer for vindmøllepark på Galterud.

 

I vår kontakt med Østnorsk vind a/s har vi presisert at Galterud grenderåd har partsinteresse, og vi krever å bli fortløpende orientert om de planer som skal legges.

Vi har forespurt Østnorsk vind a/s om de kan delta på grenderådsmøtet den 22. januar, men de ønsker ikke å delta på et møte nå.

Vi har også vært i kontakt med organisasjonen Motvind, og vi forsøker å få noen av deres eksperter til å komme og redegjøre for erfaringer med vindparker og konsekvenser for de som berøres av slike anlegg.

På møtet vil Galterud grenderåd informere om hva vi vet om saken og de planer som er under utarbeidelse.

Galterud grenderåd har ikke tatt stilling til hva vi skal mene om denne vindmølleparker. Før vi gjør dette, må grenderådet få innbyggernes mening.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*